Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

I Nyheder 0 kommentarer

Hvis du er ved at købe din første elbil, tænker du sikkert også på opladningsproblemer. Et af de mest almindelige spørgsmål om opladning er, hvor lang tid det tager at oplade en bil, uden at det påvirker min næste rejse.

Først må du vite batteristørrelsen din og hvor mye du trenger for stasjonen. Deretter kan du begynne å regne ut hvor mange timer du trenger til ladingen. Vi vil gi deg et eksempel på beregningen. En 2023 Tesla Model 3 Long Range bør ha en 75 kWh batteripakke. Med et vanlig 220V-uttak i huset ditt og en 16A EV-lader, får du omtrent 3,5kW(1kw=1000w) per time. Så du trenger 21-22 timer (=75kWh/3,5kW) for å lade kjøretøyet fullt.



Etter å ha visst hvordan beregningen fungerer, er det 3 andre hovedfaktorer som vil påvirke ladehastigheten din:
1. Maksimal ladehastighet for kjøretøy: Ulike kjøretøy kan ha en annen maksimal ladehastighet, som avhenger av laderen om bord. En innebygd lader er en innebygd kraftelektronikk for å lade batteripakken til et elektrisk kjøretøy. Hvis du har en 11,5 kW innebygd lader og en 75 kWh batteripakke, betyr det at du bare trenger omtrent 6,5 timer på å lade bilen. Hvis prisen er høyere, betyr det at du kan lade bilen raskere.

2. Maksimal ladehastighet for ladepunkt: Ladehastigheten til et ladepunkt avhenger stort sett av stikkontakten og ladekabelen hvis du lader hjemmefra. Og hvis du er ute og trenger å lade bilen raskere, kan du velge en DC hurtigladestasjon. Disse laderne inkluderer stryk (60kW til 100kW) og ultraraske (opptil 350kW).

3. Vær: Det har en tendens til å ta lengre tid å lade ved lavere temperatur, spesielt når du bruker en hurtiglader. Bilen din er også mindre effektiv ved lavere temperatur; så du kan ikke legge mye til reiseavstanden per tidslading.

RELATEREDE ARTIKLER